Uppgradera din webbläsare.

Tyvärr är Internet Explorer en föråldrad webbläsare och vi stöder för närvarande inte den. För att få den bästa surfupplevelsen, vänligen uppgradera till Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari.

Miljö och hälsoskydd & Biologi och geovetenskap

Läser du på kandidatprogrammen i miljö- och hälsoskydd eller biologi och geovetenskap? Välkommen att träffa alumner som berättar om sin karriärresa.

Information

När:

May 2, 2023

kl. 

13.00

16.00

Var:

Aula Biologica, Biologihuset Umeå universitet

Detta Jobbsnack har redan ägt rum, och går inte att anmäla sig till.

Information

Ta chansen att träffa arbetsgivare i regionen där alumner från ditt program nu jobbar. Talarna kommer bland annat att prata om hur de upplevde studietiden, hur de fick sitt första jobb och varför de arbetar med det de gör idag. Du kommer även få höra om vilka utmaningar alumnerna ställts inför, vilka kompetenser som är viktiga i deras jobb och vad de tagit med sig från utbildningen.

Klicka på ”Anmäl dig” nedan, senast den 26 april.

Hoppas vi ses!

Program

13.00-13.15 Välkomna, detta är Umeåregionens arbetsmarknad

13.15-13.45 Talare 1

13.45-14.15 Talare 2

14.15-14.45 Paus och mingel. Vi bjuder på smörgåstårta         ​

14.45-15.15 Talare 3      

15.15-15.30 Summering och avslutning

Föreläsare

Linda Engström

Linda Engström

Örnsköldsviks kommun, Samhällsbyggnadsförvaltningen, miljö- och hälsoenheten

Linda läste biologi- och geovetenskapsprogrammet med inriktning geovetenskap följt av magisterprogrammet miljö- och hälsoskydd. Hon har arbetat som miljöinspektör med olika inriktningar, allt från miljö- och hälsoskyddstillsyn/handläggning till alkohol, tobak, receptfria läkemedel och kollektivtrafik. Sedan vintern 2021 jobbar Linda på Örnsköldsviks kommun med hälsoskydd. Jobbet innebär till största delen tillsyn av verksamheter som förskolor, skolor, äldreboenden, tatuerare och fotvårdare, men även handläggning av ärenden inom samma område. Linda berättar att jobbet är mycket omväxlande och det finns möjlighet att göra skillnad genom att ställa krav på verksamheter för att förbättra förutsättningarna för människor och miljö.

Jonas Ejner

Jonas Ejner

Örnsköldsviks kommun, Samhällsbyggnadsförvaltningen Bygg- och miljöavdelningen, miljö- och hälsoenheten

Jonas gick ut miljö- och hälsoskyddsprogrammet 2016. Sista terminen hade han praktik på Kramfors kommun som sedermera resulterade i en anställning som miljöinspektör. Arbetsområdena var främst klagomålshantering av olika slag, tillståndsgivning för enskilda avlopp samt tillsyn över ovårdade tomter. Efter Kramfors kommun fortsatte karriären i Bollnäs kommun som miljöinspektör under 2 år. I Bollnäs arbetade han främst medlivsmedelskontroll, tillsyn över enskilda avlopp samt en del miljötillsyn. De senaste 4 åren har arbetsplatsen varit Örnsköldsviks kommun. Här har Jonas främst arbetat med tillsyn över miljöfarliga verksamheter såsom reningsverk, fordonstvättar och avfallcentraler. Han arbetar med dagvattenfrågor och sitter med i kommunens dagvattengrupp. Jonas är även med i detaljplanerådet och bevakar miljöfrågorna samt i projektgruppen för framtagandet av en ny översiktsplan för kommunen. De senaste åren har han även börjat arbeta med förorenad mark. Jonas berättar att arbeta som miljöinspektör är väldigt omväxlande där få dagar är den andra lik och möjligheterna till utveckling är stora.

Ruaridh Hägglund

Ruaridh Hägglund

Ecogain

Ruaridh avslutade sin masterexamen i biologi med inriktning på naturvård år 2011 från Umeå universitet. Därefter spenderade han fyra år som doktorand vid Institutionen för vilt, fisk och miljö vid SLU i Umeå där ämnet fördoktorsavhandlingen var ekologisk restaurering i boreala skogsmiljöer. Efter disputationen har han arbetat både inom universitetsvärlden och som naturvårdskonsult, varav fyra år på Sweco och ett och ett halvt år hos sin nuvarande arbetsgivare Ecogain.

Ruaridhs jobb som naturvårdskonsult är varierande och inkluderar bland annat naturvärdesinventeringar, specifika artinventeringar och att ta fram planer för ekologisk kompensation. Han arbetar också strategiskt med näringslivet för att bevara biologisk mångfald. Med sin forskningsbakgrund är Ruaridh ofta involverad i olika utvecklingsprojekt, för närvarande arbetar han inom ett projekt med syftet att utveckla en metod för kvantitativ bedömning av biologisk mångfald.

Anmälan

Jobbsnack hanterar dina uppgifter i enlighet med GDPR (General Data Protection Regulation). Vi samlar in dessa uppgifter för att kunna administrera din förfrågan och för att kunna kommunicera med dig i relation till detta och vid framtida event kopplat till din utbildning. Du kan närsomhelst återkalla dina personuppgifter eller få information om vilka uppgifter som vi har registrerat genom att kontakta oss.
Tack! Vi har nu mottagit din anmälan.
Oj! Något gick fel, dubbelkolla så att alla fälta är rätt ifyllda.

Anmälan till 

Miljö och hälsoskydd & Biologi och geovetenskap

 är nu stängd. Kontakta oss för mer information.

Kommande Jobbsnack

November 13, 2024

09.00

12.00

Media och kommuniaktion

Läser du Media och kommunikationsvetenskap, Magisterprogrammet i medie- och kommunikationsvetenskap eller Programmet för strategisk kommunikation? Välkommen att träffa alumner som berättar om sin karriärresa.

December 3, 2024

09.00

12.00

Energiteknik

Läser du Högskole- eller Civilingenjörsprogrammet i energiteknik? Välkommen att träffa alumner som berättar om sin karriärresa.

180 företag

har redan engagerat sig i Jobbsnack

2600 studenter

har varit delaktiga i Jobbsnack