Uppgradera din webbläsare.

Tyvärr är Internet Explorer en föråldrad webbläsare och vi stöder för närvarande inte den. För att få den bästa surfupplevelsen, vänligen uppgradera till Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari.

Fysioterapeut

Som fysioterapeut har du möjlighet att jobba inom flera områden. Välkommen att lyssna till några fysioterapeuter som jobbar i Umeå och Örnsköldsvik.

Information

När:

February 22, 2021

kl. 

13.00

14.30

Var:

Digitalt

Detta Jobbsnack har redan ägt rum, och går inte att anmäla sig till.

Information

Nu ger vi dig som läser till fysioterapeut chansen att möta yrkesverksamma inom ditt område som arbetar i Umeå och Örnsköldsvik, så de kan berätta hur de tog sig dit de är idag samt hur en arbetsdag kan se ut. Allt för att du ska få en försmak för vad din framtida karriär kan innehålla samt vilka roliga och intressanta företag och organisationer det finns i Umeå och Örnsköldsvik.

Talare:

Mikael Schau, Citymottagningen

Annika Jernberg Grönlund, Region Västernorrland

Daniel Papacosta, Papacosta Fysioterapi & Idrottsmottagning AB

Program

Moderatorn hälsar välkommen till dagen.

Vi inleder programmet med att talarna berättar om sin karriärresa och efter varje talare har ni möjlighet att ställa frågor.

Efter talarprogrammen anordnas ett digitalt mingel där deltagarna har möjligt att träffa varandra och talarna.

Föreläsare

Annika Jernberg Grönlund

Annika Jernberg Grönlund

Region Västernorrland

Annikas intresse för fysisk aktivitet och hälsa gjorde att hon utbildade sig till sjukgymnast i Umeå. Efter avklarade studier år 1996 började hon som företagssjukgymnast inom privat sektor. Efter två år inom företagshälsovårdsområdet och med 30 hp arbetsvetenskap, ergonomi och rehabilitering utbildning i bagaget, var det dags att byta arena till habilitering. Arbetet som först verkade luddigt och svårt greppbart visade sig efter några år vara en riktig pärla. Variationen att i ena stunden leka fram rörelser med det lilla barnet och i nästa stund auktoritärt undervisa vuxna innebar en tillfredställande kontrast. Annika, som nu arbetat mer än 20 år inom barnhabilitering, betonar vikten av gott bemötande och lyhördhet samt förmågan att finna kreativa lösningar för det enskilda barnet och dess familjer.

Intresset för kunskapsutveckling har inneburit att Annika presenterat ett eget forskningsarbete, är engagerad i flera nationella nätverk och är samordnare för habiliteringsfysioterapeuter inom Region Västernorrland. I år blir hon färdig specialist inom pediatrik.

Daniel Papacosta

Daniel Papacosta

Papacosta Fysioterapi & Idrottsmottagning

Daniel är utbildad fysioterapeut och tog sin examen vid Umeå universitet 2009. Därefter gick han en Masterutbildning i Ortopedisk Manuell Terapi (OMT) vid Luleå tekniska universitet.

Efter utbildningen har Daniel arbetat inom både offentlig och privat hälsocentral. Han har också jobbat inom idrottslig verksamhet både med Umeå FC och Sisu idrottsutbildarna. 2017 startade han egen praktik och driver nu Papacosta Fysioterapi & Idrottsmottagning AB. Han är dessutom lärare i Ortopedisk Manuell Terapi och har kursverksamhet i Umeå.

Mikael Schau

Mikael Schau

Citymottagningen

Mikael Schau är fysioterapeut och tog examen vid Umeå universitet 2019. Innan han läste till fysioterapeut hade han hunnit med en kandidatexamen i medicine och efter 3 år på tränarprogrammet kände Mikael att det var fysioterapeut han ville bli.  

Efter fysioterapeututbildningen flyttade Mikael till Sundsvall där han började arbeta inom primärvården på två olika hälsocentraler. Efter nästan ett år i Sundsvall så vände skutan hemåt mot Umeå igen och han började arbeta på Citymottagningen.  

Mikaels tanke när han började plugga på fysioterapeutprogrammet var att han ville arbeta med idrottsskador och dess rehabilitering, men det förändrades ganska snabbt när han kom ut i arbetslivet. Sedan en tid tillbaka har Mikaels mottagningsarbete förändrats då han nu under halva sin arbetstid fokuserar på patienter som lider av psykisk ohälsa. Detta intresse har vuxit fram under en tid och där han ser att fysioterapeuter är en viktig del, som första instans för denna patientgrupp.

Anmälan

Jobbsnack hanterar dina uppgifter i enlighet med GDPR (General Data Protection Regulation). Vi samlar in dessa uppgifter för att kunna administrera din förfrågan och för att kunna kommunicera med dig i relation till detta och vid framtida event kopplat till din utbildning. Du kan närsomhelst återkalla dina personuppgifter eller få information om vilka uppgifter som vi har registrerat genom att kontakta oss.
Tack! Vi har nu mottagit din anmälan.
Oj! Något gick fel, dubbelkolla så att alla fälta är rätt ifyllda.

Anmälan till 

Fysioterapeut

 är nu stängd. Kontakta oss för mer information.

No items found.

Kommande Jobbsnack

Just nu finns det inga kommande Jobbsnack.

150 företag

Har redan engagerat sig i Co-Talk

2200 studenter

Över 2200 studenter har varit delaktiga