Uppgradera din webbläsare.

Tyvärr är Internet Explorer en föråldrad webbläsare och vi stöder för närvarande inte den. För att få den bästa surfupplevelsen, vänligen uppgradera till Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari.

Gymnasielärare

Välkommen att lyssna till fyra utbildade gymnasielärare som berättar om sin karriärresa och vad de jobbar med idag.

Information

När:

November 19, 2020

kl. 

15.30

17.30

Var:

Rex Umeå, Rådhustorget 1

Detta Jobbsnack har redan ägt rum, och går inte att anmäla sig till.

Information

Nu ger vi dig som studerar till gymnasielärare chansen att möta yrkesverksamma i Umeå och Örnsköldsvik, så de kan berätta hur de tog sig dit de är idag, samt vad de egentligen gör på dagarna. Allt för att du ska få en försmak för vad din framtida karriär kan innehålla samt vilka roliga och intressanta företag och organisationer det finns i Umeå och Örnsköldsvik. Sista anmälningsdag är 14 november!

Talare:

Frida Marklund, Umeå universitet

Anderas Skog, Region Västerbotten

Maria Viik och Sara Bruzell Sara

Vi följer regler och rekommendationer från myndigheter angående Covid-19 och antal deltagare och genomförande mm kommer att förändras därefter. Lokalen och eventet kommer att anpassas för att säkerställa att avstånd mellan deltagarna hålls. Handsprit kommer att finnas tillgängligt. Max50 personer kommer delta på eventet.

Som deltagare är det viktigt att du:

-stannar hemma om du är sjuk

-tvättar dina händer

-håller avståndet

Program

Preliminärt program:

15.30-15.45 Introduktion

15.50-16.20 Talare 1

16.25-16.55 Talare 2      ​

17.00-17.30  Talare 3      

17.30 Lättare förtäring under Coronasäkrade former


Föreläsare

Frida Marklund

Frida Marklund

Umeå Universitet

Frida är i grunden utbildad gymnasielärare i bild och svenska och har efter examen arbetat som universitetsadjunkt i svenska (på LTU i 3 år) för att sedan söka och antas som doktorand i pedagogiskt arbete med inriktning mot bild (Umeå universitet). Hon har arbetat som universitetsadjunkt i bild under delar av sin forskarutbildning och disputerade nu i januari, 2020. Nu arbetar hon som timanställd på institutionen för estetiska ämnen och har precis sökt ett lektorat i bild.

Andreas Skog

Andreas Skog

Region Västerbotten

Andreas bestämde sig tidigt för att arbeta med människor och lärande. Via lärarutbildningen i Umeå landade han på en gymnasieskola i Umeå kommun. Året var 1997 och internet bröt igenom på allvar, det banade väg för att använda digitala verktyg, samarbete i internationella projekt och hans roll som IT-pedagog och pedagogisk handledare utvecklades snabbt.

Efter tolv år som lärare övergick han till att arbeta som IT-pedagog inom Media Center, Region Västerbotten. På denna arena planerade och genomförde han och hans kollegor utbildning om IT och lärande för tusentals lärare i länet. Andreas intresse för digitalisering och verksamhetsutveckling har också inneburit engagemang i nationella nätverk, konferenser och utbildningar för helt nya målgrupper, alltifrån elever, föräldrar, förskollärare, bibliotekarier till chefer inom offentlig och privat sektor.

Numer är hans roll Samordnare för digitalisering inom avdelningen för näringsliv och samhällsbyggnad, Region Västerbotten, där han driver projekt för att höja den digitala kompetensen i Västerbotten. Det vanligt att han också arbetar som moderator för såväl digitala som fysiska konferenser.

Maria Viik och Sara Bruzell

Maria Viik och Sara Bruzell

Örnsköldsvik

Sara är förstelärare och legitimerad gymnasielärare i engelska och svenska som andraspråk. Sara har lång erfarenhet av att undervisa nyanlända elever i deras tidigaste andraspråksinlärning och kartlägga deras tidigare skol- och språkerfarenheter. Sedan 2011 undervisar hon på språkintroduktion i ämnet svenska som andraspråk.

Maria är legitimerad gymnasielärare i svenska och svenska som andraspråk. Maria undervisar med särskilt intresse för litteratur och språkutveckling. Hon har lång erfarenhet av att handleda nya kollegor för att på bästa sätt möta och undervisa flerspråkiga elever. Sedan 2005 undervisar hon elever på språkintroduktion i ämnet svenska som andraspråk.  

De är båda utbildade SKUA-utvecklare via Stockholm universitet och bedriver utvecklingsarbete vid Örnsköldsviks gymnasium där de fortbildar arbetslag på Örnsköldsviks gymnasium inom SKUA.

Anmälan

Jobbsnack hanterar dina uppgifter i enlighet med GDPR (General Data Protection Regulation). Vi samlar in dessa uppgifter för att kunna administrera din förfrågan och för att kunna kommunicera med dig i relation till detta och vid framtida event kopplat till din utbildning. Du kan närsomhelst återkalla dina personuppgifter eller få information om vilka uppgifter som vi har registrerat genom att kontakta oss.
Tack! Vi har nu mottagit din anmälan.
Oj! Något gick fel, dubbelkolla så att alla fälta är rätt ifyllda.

Anmälan till 

Gymnasielärare

 är nu stängd. Kontakta oss för mer information.

No items found.

Kommande Jobbsnack

Just nu finns det inga kommande Jobbsnack.

150 företag

Har redan engagerat sig i Co-Talk

2200 studenter

Över 2200 studenter har varit delaktiga